torsdag den 10. marts 2016

Bananboller

Leave a comment
Herhjemme kører vi lidt et dejligt banantema lige nu. W er begyndt at få lidt grød og da jeg i forvejen havde ladet ham smage lidt banan, kommer der også lidt i majsgrøden, det synes han heldigvis smager dejligt.
Jeg synes altid jeg har lidt svært ved at få brugt de sidste bananer, du ved dem der er blevet lige rigeligt modne. Men noget af det mest hotte bagværk lige nu er jo bananabread, bananmuffins etc etc, så derfor har jeg kastet mig ud i at lave min egen glutenfri version. Jeg startede ellers med en rigtig banancupcake med rigeligt smør og godt med chokolade på toppen, men det går altså ikke at bage sådan nogen en gang om ugen. Så nu har jeg udviklet en sundere version, som man bare kan give chokolade på toppen, hvis man har brug for noget lidt mere synddigt.

Bollerne er godt nok bagt i en muffinform, men jeg synes altså mere det er en bolle end en muffin.


Opskrift:

Du skal bruge en stavblender og muffinform med 6 huller

2 meget modne bananer
1 spsk honning
1 spsk blødt smør
1 æg
En sjat mælk
1 dl havremel
1/2 dl Maizena
1/2 dl rismel
1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1 tsk kanel eller 1/2 tsk vaniljepulver

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bananer, honning, smør og æg i en skål, blend det hele til en ensartet masse med stavblenderen. Vend så de andre ingredienser i massen, jeg bruger en dejskraber. Smør muffinformen med lidt olie eller smør, fordel dejen og bag bollerne i 18-20 minutter.

Hvis du hellere vil bruge bollerne som en knap så sød kage, kan du smelte 100 gram chokolade og 1 tsk smør i mikroovnen og fordele det på toppen af bollerne når de er kølet lidt af.

Jeg spiser bollerne med smør, eventuelt en mild ost eller lidt syltetøj, til morgenmad eller med min eftermiddagste.


2 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud :)

  Du ved det sikkert godt, men bare for en sikkerheds skyld: overmodne bananer kan skrælles, stikkes med en ispind og puttes i fryseren i mindst 4 timer - så har man sunde pindeis, som børn *elsker* :) Kan selvfølgelig også skæres i skiver, fryses, og så senere blende sammen med f.eks. kakaopulver - så har du chokoladeis :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet Elizabeth, kan huske jeg har læst det et eller andet sted, men så ikke tænkt mere over det. Men det bliver selvfølgelig rigtig godt til sommer når W skal have lidt lækkert i varmen :) Dejligt du følger med herinde!

   Slet

Designs by Nana Jo