onsdag den 13. juli 2016

Bukser til Willum

Leave a comment
De hjemmelavede bukser og starten på Bobles samlingen.
Som nævnt i det her indlæg, havde jeg for noget tid siden allieret mig med min svigermoster Karin, som er håndarbejdslærer, så jeg kunne få mig et lille sykursus. Det blev en rigtig hyggelig, og lærerig, eftermiddag, hvor jeg fik lært en del mere end jeg havde regnet med, at jeg kunne nå, må jeg indrømme. Og hvor resultatet overgik alle forventninger.

Bukserne som vi kastede os over er meget simple, men rigtig gode til at øve lidt teknikker på. Jeg har "bare" en almindelig symaskine, der vidst er købt i Kvickly. Den kan sy ligeud og forskellige zigzagsting, og vidst ikke så pokkers meget andet. Så vi startede med at kigge lidt på stinglængder og hvilken slags zigzag der ville være passende til mit jerseystof. Vi lavede en lille syprøve og kastede os ud i at klippe bukserne ud. Karin har jo selvfølgelig fuldstændig styr på det hele, så jeg fik gode instrukser, og følte mig faktisk rimelig sikker med knappenåle og saks i hånden. Vi brugte et gammelt mønster, som Karin selv har lavet, da hendes drenge var små, udfra et par gamle bukser. De kan syes i både fast og elastisk stof, med og uden ribkanter. Jeg ville gerne lære at sy ribkanter så det skulle der selvfølgelig på.


Bukserne er syet med almindelige sting og derefter har kanten fået en gang zigzag. Og så er jeg hammer stolt af den fine ribkant på buksebenene. Det var overraskende nemt at få til at fungere med de små tips, Karin gav mig. I det hele taget var der bare nogle små tricks som jeg ikke lige selv havde tænkt over, der gjorde det hele meget nemmere. Faktisk behøvede jeg ikke at sprætte op en eneste gang og det er jeg ret stolt over.


Jeg havde fundet nogen fine strygemærker med dinosaurer, jeg har brugt et enkelt til at markere forsiden. Stoffet er forresten købt i Stof2000 til 35 kr for en halv meter,.

Og sidst men ikke mindst, et stort tak til søde Karin for et super mini-sykursus.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Designs by Nana Jo